Dintre toate formele de stres pe care le simte un adult, mersul la stomatolog este una din cele mai mari. Datorită cunoștințelor reduse ale pacienților în ceea ce privește procedurile realizate, aceștia nu știu la ce să se aștepte. În plus, vizita la stomatolog este mereu asociată cu ideea de durere, fapt care nu ajută la gestionarea stresului. Astăzi venim însă cu o veste bună și cu un set de informații utile pentru cei ce doresc să aibă parte de mai puțină durere. Așadar, astăzi dorim să vă vorbim despre o tehnologie destul de nouă în România, cea a tratamentelor dentare cu laser.

Ce înseamnă tratamentele dentare cu laser?

Laserul dentar este o modalitate nouă, modernă, prin care se pot trata probleme la nivelul danturii. Acesta poate lucra atât pe țesuturile moi, ca gingiile sau mucoasa bucală, cât și pe cele dure, adică pe dintele efectiv și pe os. Laserul este alcătuit dintr-o lumină care prezintă radiații.

Nivelul de radiații din laser este îndeajuns de puternic încât să înlăture bucăți sau să modeleze structuri. Cu toate acestea, aceste radiații nu sunt periculoase pentru om, întrucât supunerea la ele este limitată. În plus, acest laser ajuta ca rănile să se vindece mult mai rapid, tocmai datorită acestor radiații.

Tipuri de laser dentar

Laserul dentar este folosit în foarte multe ramuri ale stomatologiei. Din acest motiv, foarte multe cabinete stomatologice din România au optat pentru adoptarea acestui instrument. În cele ce urmează vom vorbi despre cazuri în care laserul se dovedește extrem de util în tratarea diverselor probleme stomatologice.

1. Laser pentru detectarea și identificarea cariilor dentare

Într-un cabinet stomatologic tradițional, detectarea cariilor se realizează cu ustensile tradiționale. Acest mod este foarte invaziv, medicul neputând să aibă acces facil în spatele dinților. Din acest motiv este nevoie de folosirea oglinzilor și a altor surse de lumină adițională.

Multe carii pot fi ascunse pe spatele dinților, ori sub gingie. Atunci când medicul dentist lucrează cu laserul dentar, acesta poate detecta cu ușurință toate cariile dentare. În plus, laserul îi va spune cu exactitate și cât la sută din dinte este afectat. Așadar, primul plus al acestei tehnologii este ușurința prin care se poate afla exact situația cariilor dentare.

2. Laser în cazul obturațiilor dentare

Și tratarea cariilor este mult mai ușoară cu ajutorul laserului dentar. Datorită ușurinței prin care acesta pătrunde în cavitatea bucală, laserul dentar oferă curățarea totală a cariilor. În plus, fără ustensilele tradiționale, durerea este inexistentă. Acest lucru face ca nici anestezia dentară să nu mai fie necesară, evitând riscul de alergii sau reacții nedorite. Datorită faptului că laserul elimină în totalitate zona afectată de carie, se evită riscul apariției cariilor secundare. Cariile secundare sunt acelea care apar după ce dintele a fost curățat și plombat. Dacă o carie secundară apare la un dinte, aceasta va fi greu de detectat, căci se va forma din interior spre exterior. Până în momentul în care va fi detectată și vizibilă, dintele va fi deja aproape în totalitate afectat. Așadar, evitarea acestora prin folosirea laserului dentar este un mare plus adus omenirii.

3. Laser în cazuri de sensibilitate dentară

Sensibilitatea dentară apare atunci când tubulii dentinari sunt expuși, putând intra în contact cu dulce, rece sau cald. Pentru ca aceștia să fie sigilați, se va folosi un tip special de laser dentar, care îi va închide și va face contactul dintelui cu acești trei factori externi să fie nedureros. Așadar, sensibilitatea dentară poate fi tratată cu ajutorul laserului dentar. Pacienții vor putea, prin urmare, să se poată bucura de viața lor de dinainte, fără să se ferească de alimente sau temperaturi.

4. Laser în cazul tratamentelor de canal

Tratamentele de canal sunt acele tratamente foarte invazive, care elimină pungile infecțioase de la rădăcina dintelui. De asemenea, tot prin intermediul lor, se poate neutraliza nervul dintelui respectiv, atunci când este afectat de carie. În acest mod, se va păstra dintele pe arcadă, fără ca pacientul să mai simtă durere sau disconfort. Această procedură este dureroasă și complexă, făcând necesar uzul anesteziei. Atunci când utilizăm laserul dentar, obținem rezultate bune și rapide, oferind pacientului mult mai mult confort.

Există mult mai multe tipuri de laser dentar, însă acestea sunt cele mai des întâlnite. Considerăm necesar ca pacienții să conștientizeze că există și aceste opțiuni. Datorită laserului dentar se pot trata fobiile de dentist, iar mulți oameni pot să își trateze problemele dentare fără durere.

cabinet stomatologic lase Bucuresti

Tratamente dentare cu laser în București – cabinetul stomatologic Dr. Marana

Vrei și tu să beneficiezi de avantajele tratamentelor dentare cu laser în București? Atunci alege un cabinet stomatologic modern și echipat cu cele mai noi tehnologii! Te așteptăm cu drag în sectorul 1, la Dr. Marana!