Cu toții ne dorim un zâmbet cât mai frumos, cu care să ne putem mândri și pe care să îl putem afișa în cele mai fericite momente ale vieții, fără să ne fie rușine. Cu toate acestea, alimentele pe care le consumăm sunt pline de coloranți alimentari. Aceștia ne pătează smalțul dinților și ne pot lua șansa de a zâmbi oricând cu poftă, dacă nu avem grijă de dinții noștri. Află totul despre albirea dinților din acest articol marca Dr. Marana!

Totul despre albirea dinților

Până și cafeaua, care este cea mai bună prietenă a noastră, se dovedește a fi cel mai mare inamic al dinților albi. Vinul roșu, care este cel mai bun prieten al unei seri în oraș cu prietenele, se dovedește a fi și el un dușman al dinților albi.

Cu toate acestea, medicina în general, incluzând și medicina dentară, evoluează constant. Ultimii ani au reprezentat un adevărat boom al evoluției aparaturii stomatologice. Grație acestui lucru și a muncii constante a stomatologilor de a vă crea o viață mai frumoasă prin zâmbetul vostru, albirea dinților poate părea o joacă de copii.

Păstrarea dinților albi este posibilă prin diferite procese. Cel mai cunoscut dintre acestea este cel de albire dentară. Este important de știut faptul că albirea dentară nu este un proces definitiv. Doar pentru că v-ați albit dinții o dată, nu înseamnă că aceștia vor rămâne albi pentru totdeauna. Din acest motiv, trebuie să repetați acest proces la câteva luni sau anual, în funcție de recomandarea medicului dentist.

Cu toate acestea, este datoria noastră să vă informăm de faptul că un dinte cu o culoare mai puțin albă nu înseamnă neapărat că acel dintre este inestetic. De fapt, albul dinților este dat de grosimea stratului de smalț de pe dinte. Daca smalțul este mai subțire, lăsând să se vadă mai tare culoarea natulală de dedesubt, să ai dinții ușor gălbui este absolut normal.

albire dentara Bucuresti - Dr. Marana

Petele de pe dinți

Ceea ce ar trebui să ridice semne de întrebare sunt petele de pe dinți. Acestea nu sunt naturale, ci cauzate de coloranții din alimente. Când vă doriți să vă albiți dinții, ar trebui să o faceți din cauza petelor, nu din cauza culorii naturale a dintelui.

Trebuie să menționăm și faptul că albirea dinților funcționează doar în cazul dinților naturali, nu și pe coroanele din porțelan sau ceramice. Cu toate acestea, dacă aveți gingiile retrase și vă sunt expuse rădăcinile (care, în mod natural sunt mai galbene decât dintele în sine), tratamentul de albire nu va funcționa nici pe acestea.

Contraindicații pentru albirea dentară

Deși această procedură poate fi, teoretic, realizată și acasă, este indicat să o realizați doar la medicul dentist. Ceea ce albește dinții este peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă. Dacă nu folosiți produsul de albire a dinților în mod corespunzător, acest peroxid poate afecta dintele, lăsându-l sensibil pentru o perioadă de timp. De asemenea, poate afecta gingiile, care se vor retrage.

O contra indicație foarte importantă a acestor soluții de albire: femeile nu trebuie să își albească dinții în timpul sarcinii. De ce? Pentru că nu se cunosc efectele acestor substanțe asupra procesului de dezvoltare a bebelușului.

Etapele procesului de albire a dinților

În ceea ce privește etapele de albire a dinților, există trei mari pași ce vor fi realizați.

În primul rând, medicul dentist vă va realiza un detartraj profesional, pentru a îndepărta placa de reziduuri alimentare și tartru. Ca urmare a acestui proces, medicul dentist va oferi pacientului un periaj profesional. Astfel, va îndepărta orice rest de reziduuri alimentare pentru a se asigura că toată suprafața smalțului este perfect curată.

Apoi, deși opțional, este indicată realizarea procedurii de fluorizare, pentru o mai bună protecție a dinților.

În cele din urmă se va realiza procesul de albire a dinților.

cum sa am dinti albi - Dr. Marana

Albirea dinților în București

Cauți un medic stomatolog pentru albirea dinților în București? Ți-l recomandăm pe cel mai bun! Fă-ți o programare online la Dr. Marana și vino să obții cei mai albi și mai sănătoși dinți!