În România sunt diagnosticate anual mii de cazuri de cancer oral. De aceea, noi, Dr. Marana și echipa noastră de la clinica stomatologică din sectorul 1 București, ne angajăm să monitorizăm pacienții noștri pentru semnele cancerului oral la fiecare consultație de rutină. Descoperit din timp, cancerul oral poate fi tratat cu succes maxim.

Ce este cancerul oral?


Cancerul oral este o formă de cancer la cap și gât care se dezvoltă într-una sau mai multe dintre structurile gurii. Factorii de risc includ consumul de tutun (atât fumul, cât și formele fără fum), consumul intens de alcool și infecția cu anumite tipuri de papilomavirus uman (HPV).

Cancerul oral în cifre


Peste 90% dintre cancerele orale apar în zonele expuse la tutun.
Cancerele orale sunt printre cele patru tipuri de cancer care apar cel mai frecvent atât la bărbați, cât și la femei.
Cancerul oral este una dintre primele 10 cauze de deces din cauza cancerului la nivel mondial.
De două ori mai mulți bărbați decât femei sunt diagnosticați cu cancer oral.
În fiecare oră, cineva moare de cancer oral în lume. Cu toate acestea, dacă este detectat și tratat devreme, ratele de supraviețuire cresc vertiginos.


Semnele cancerului oral


Caracterul general comun al tuturor simptomelor este că sunt persistente și nu se rezolvă.

 • Durere în gură
 • Umflarea feței
 • Dificultăți de mișcare sau de deschidere a gurii
 • Orice rană sau ulcerație care nu se vindecă în 14 zile
 • Durere la orice dinte
 • O decolorare roșie, albă sau neagră a țesuturilor moi ale gurii
 • Disconfort la consumul sau consumul de alimente acide sau fierbinți
 • Orice anomalie care sângerează ușor când este atinsă
 • Dinți slăbiți sau alte probleme dentare
 • Un nodul sau un punct dur în țesut, de obicei la marginea limbii
 • Un nod nedureros, ferm, fixat pe partea exterioară a gâtului, care este acolo de cel puțin două săptămâni

Ai oricare dintre aceste semne? Cineva drag se confruntă cu unul dintre aceste simptome? Este timpul pentru o consultație stomatologică de rutină! Cel mai probabil, vei descoperi că problema ta este tratabilă imediat. Însă este mai bine să îți spună un medic acest lucru. Nu amâna!

Tratamentul cancerului oral


La fel ca în cazul majorității cancerelor, tratamentul cancerelor bucale implică chirurgi, oncologi, stomatologi și specialiști în reabilitare și restaurare. În stadiile incipiente, chirurgii pot îndepărta tumora și orice ganglion limfatic canceros. În funcție de stadiul sau de severitatea bolii, radiațiile și/sau chimioterapia pot fi utilizate pentru a ucide celulele canceroase. Nutriția este, de asemenea, o piesă importantă de tratament prin alegerea alimentelor care vor fi blânde pentru gură și gât.

Screeningul cancerului oral


În timpul unui examen de depistare a cancerului oral, medicul dentist vă examinează interiorul gurii pentru a verifica dacă există pete roșii sau albe sau răni bucale. Medicul va palpa, de asemenea, țesuturile din gură, precum și gâtul pentru a verifica dacă există noduri sau alte anomalii.

Screening-ul pentru modificări ale gurii, limbii, gingiilor și gâtului este esențial pentru diagnosticarea precoce a problemelor. În plus, cunoașterea istoricului familial vă poate ajuta să detectați boala într-un stadiu timpuriu și perfect vindecabil.

Consult stomatologic de rutină în București – Dr. Marana

Dr. Marana și echipa vă așteaptă pentru un consult stomatologic de rutină în București. Screeningul pentru cancerul oral este gratuit, întotdeauna, și se efectuează din oficiu! Totul pentru sănătatea pacienților noștri!

consult stomatologic de rutina in Bucuresti - Dr. Marana
Consult stomatologic de rutină în București – Dr. Marana