Remodelarea dentară este un procedeu simplu ce are loc, de obicei, în cazuri de mici defecte asupra suprafeței smalțului. Așa cum sugerează și numele, în timpul acestui proces sunt realizate mici remodelări ale dinților. Din acest motiv, de cele mai multe ori, acest proces este în strânsă legături cu bondingul dentar. Cu toate acestea, pot exista anumite confuzii între cele două proceduri. Așadar, să vedem ce anume cauzează necesitatea unei remodelări dentare.

Fisurarea suprafeței smalțului

În cazul în care ați observat o mică fisurare a suprafeței unuia sau mai multor dinți, acest fapt nu înseamnă automat că dintele este pierdut. De cele mai multe ori nu este tot dintele fisurat, ci doar stratul de suprafață, adică smalțul. Atunci când smalțul este fisurat, se va utiliza o freză diamantată pe turbină pentru șlefuirea acestuia. Procesul nu este deloc dureros, având în vedere că se lucrează la suprafața dintelui. Nu va fi necesară anestezierea.

ce inseamna remodelare dentara - Dr. Marana

În cazul unei mici ciobiri a dintelui

Orice afecțiune de care suferă dinții poate afecta nu doar modul în care mesteci (care va avea efecte grave asupra articulației osului mandibular și craniului), dar poate afecta și modul în care se poziționează limba în momentul vorbitului, cauzând astfel probleme de dicție. Chiar dacă ciobitura pe care o observi pe dinte este aproape de neluat în seamă, aceasta trebuie tratată cât mai curând posibil, pentru a nu cauza efecte negative în lanț. În cazul unui dinte puțin ciobit, se pot îmbina procedura de remodelare dentară cu cea de bonding dentar, în funcție de gravitatea ciobiturii.

remodelare dentara Bucuresti - Dr. Marana

În cazul scurtării dinților ușor alungiți

Acestă tehnică este extrem de utilă și în cazul în care dinții voștri sunt extrem de alungiți, inestetici. Pentru cei cărora zâmbetul le este afectat de acest inconvenient, dinții în cauză (de cele mai multe ori sunt cei din față) pot fi ușor piliți și remodelați. Astfel, se asigură confortul din punctul de vedere al sănătății mușcăturii și al calității nivelului de viață. De asemenea, pacientul obține comfort psihic și un zâmbet cât mai estetic.

Procedura de scurtare a dinților ușor alungiți este puțin mai complicată. Din acest motiv, vă recomandăm să purtați o discuție amănunțită cu medicul stomatolog, pentru a găsi soluții ideale pentru situația voastră. Fiecare pacient este unic și fiecare problemă are o altă soluție.

remodelare dentara Ilfov - Dr. Marana

În cazul încălecării dinților

Acestă problemă dentară poate fi rezolvată prin remodelare dentară sau prin aparat dentar. În cazul unei încălecări ușoare, soluția este remodelarea. Cu toate acestea, fiecare medic stomatolog are recomandările sale și modul propriu de a vedea soluția unei probleme.

Din aceste motive, este recomandat să încercați mai mulți medici stomatologi, până găsiți persoana față de care să simțiți o conexiune. O persoană în care să simțiți că puteți avea încredere.

Deși un medic stomatolog poate fi un practician extraordinar, poate că tiparul său comportamental nu se potrivește cu tiparul vostru comportamental.

Vă invităm la cabinetul stomatologic al Dr. Marana – omul mereu zâmbitor care îi face pe pacienți să se simtă ca acasă. Dacă aveți nevoie și de alte informații despre cabinetul stomatologic și de estetică dentară în București Dr. Marana, nu ezitați să ne contactați oricând!