Din cauza alimentației sau a obiceiurilor dăunătoare, cum ar fi fumatul sau consumul de băuturi alcolice, ori pur și simplu din cauza unor gene mai puțin norocoase, linia gingiei nu este întotdeauna nici estetică, nici sănătoasă. Aici intervine procedura de reconturare gingivală. Află totul despre reconturarea gingivală din acest articol marca Dr. Marana!

Ce este reconturarea gingivală?

Pentru însănătoșirea gingiilor există paste de dinți speciale care elimină iritațiile sau alte probleme și periuțe de dinți care ajută la protejarea gingiilor în timpul periajului. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre conturul inestetic al gingiilor, este nevoie de mai mult decât un periaj corespunzător. Este nevoie de o intervenție de reconturare gingivală.

Practic, prin reconturare gingivală medicul stomatolog urcă sau coboară nivelul gingiilor, pentru a ajunge la un nivel optim, aspectuos și sănătos. Din cauza faptului că această procedură poate necesita și intervenția asupra osului alveolar, reconturarea gingivală este considerată o intervenție chirurgicală.

Când este nevoie de o reconturare gingivală?

Această procedură se folosește în cazuri care țin de estetică dentară. Desigur că o gingie care nu se află la locul ei poate duce și la complicații legate de sănătate. Însă, scopul principal al acesteia este de a asigura un zâmbet plăcut, atrăgător, cu care persoana în cauză să fie confortabilă – fără să simtă nevoia constantă de a-l ascunde.

Fiind o procedură cât se poate de simplă, aceasta este alcătuită din doi mari pași. Acești pași pot fi asistați și de folosirea laserului.

  • În primul rând, va fi aplicată o anestezie locală. Ne dorim ca pacientul să fie la cel mai înalt nivel de comoditate și să nu simtă prea multă durere sau prea mult disconfort.

  • Imediat ce anestezicul și-a făcut efectul, se începe procedura de reducere sau alungire a gingiei. La cabinetul stomatologic al Dr. Marana, pe toată durata procedurii se va avea în vedere atât sănătatea dinților, cât și estetica gingiei. Nicio parte nu va fi sacrificată în favoarea celeilalte.

Dacă medicul dentist folosește laserul, noi vă sfătuim să vă relaxați. Știm că nu multă lume se simte confortabil cu ideea ca un mecanism electric să le facă operații. Totuși, laserul folosit de dentiștii și ortodonții din toată lumea are ca scop mărirea nivelului de acuratețe. Astfel, gingia este aliniată la un nivel uniform, plăcut din punct de vedere vizual. Mai mult decât atât, laserul ajută la controlarea cantității de sânge pierdută în timpul unei astfel de intervenții.

Reconturarea gingivală și alte proceduri estetice

Reconturarea gingivală poate fi însoțită și de alte proceduri, cum ar fi albirea dentară sau aplicarea fațetelor. Este posibil ca, atunci când medicul remodelează gingia, să fie expuse zone inestetice ale dinților. De exemplu, zone de altă nuanță sau mai subțiri decât partea dintelui care era înainte expusă.

Din acest motiv, mulți dintre pacienți aleg ori albirea dentară după ce și-au reconturat gingiile, ori direct aplicarea de fațele. La fel de bine este posibil să nu trebuiască nicio altă intervenție în afară de reconturarea gingivala. Depinde de la pacient la pacient. Totuși, poți fi sigur că Dr. Marana îți va oferi cele mai bune recomandări pentru situația ta specifică.

Dr. Marana – estetică dentară București

Ai nevoie și de alte informații despre reconturarea gingivală? Contactează-ne și îți oferim cu drag toate informațiile. De asemenea, te poți programa oricând online sau telefonic la cabinetul de estetică dentară București – Dr. Marana.