Una dintre opțiunile de tratament pentru pierderea unuia sau mai multor dinți este puntea Maryland. Aceasta este o metodă de înlocuire a dinților pierduți prin utilizarea unor dinți adiacenți sănătoși ca suport pentru punte.

Puntea Maryland este diferită față de alte tipuri de punti, deoarece este fixată cu ajutorul unor capse metalice sau din material ceramic, în loc de plombe sau coroane. Aceste capse sunt lipite de dinții adiacenți, oferind o bază solidă pentru punte. Acest tip de punte este numită și “punte parțială fixată” sau “punte adezivă”.

Pentru a crea o punte Maryland, dentistul va pregăti dinții adiacenți și va lua o amprentă a acestora. Apoi, va crea o punte care se va potrivi perfect peste dinții pregătiți. După ce puntea este gata, dentistul va lipi capsele metalice sau din ceramică pe dinții adiacenți, fixând astfel puntea în locul dinților pierduți.

Puntea Maryland este o opțiune bună pentru pacienții care au dinți adiacenți sănătoși și care doresc să evite utilizarea unui implant sau a unei coroane complete. De asemenea, este o opțiune mai puțin invazivă decât alte proceduri de înlocuire a dinților lipsă.

Când este indicată o punte Maryland?

Uneori, pierderea unui singur dinte poate avea un impact major asupra esteticii și funcționării gurii. O punte Maryland poate fi o opțiune de tratament în aceste cazuri, dar nu este întotdeauna indicată.

Puntea Maryland este indicată atunci când există un spațiu liber între dinți, dar nu există suficient spațiu pentru a plasa un implant dentar. De asemenea, poate fi o opțiune pentru pacienții cu dinți slabi sau care au probleme cu implanturile dentare.

Puntea Maryland poate fi, de asemenea, o soluție pentru pacienții care doresc să evite extragerea dintilor vecini sănătoși pentru a face loc pentru o punte tradițională.

De asemenea, este important să se țină cont de starea generală a dinților și a gingiilor pacientului. Pacienții cu probleme de parodontită sau cu dinți slăbiți pot avea dificultăți în a menține o punte Maryland în poziție.

Este important ca pacientul să discute cu medicul dentist pentru a determina dacă o punte Maryland este cea mai bună opțiune pentru el/ea. Este important să se ia în considerare toate opțiunile de tratament disponibile și să se discute despre avantajele și dezavantajele fiecăreia pentru a alege cea mai potrivită opțiune.

Procedura de aplicare a unei punți Maryland

Procedura de aplicare a unei punți Maryland este relativ simplă și se desfășoară în mai multe etape. În primul rând, dentistul va efectua o examinare orală și va face radiografii pentru a determina dacă o punte Maryland este o opțiune potrivită pentru pacient.

Următoarea etapă este pregătirea dinților de pe ambele părți ale spațiului gol. Acest lucru implică îndepărtarea unei mici cantități de smalț a dinților vecini, astfel încât să existe suficient spațiu pentru a fixa puntea. După pregătirea dinților, se vor lua impresiile dentare pentru a face o punte personalizată.

Odată ce puntea este fabricată, pacientul va reveni la cabinet pentru a o avea fixată. Dentistul va curăța și va pregăti dinții, apoi va aplica un adeziv pe dinții pregătiți și va fixa puntea în poziție. După ce puntea este fixată, dentistul va efectua o ultimă examinare și va face eventualele ajustări necesare pentru a se asigura că puntea este fixată corespunzător și că se potrivește confortabil în gură.

Îngrijirea și durata de viață a unei punți Maryland

Ca oricărui tip de tratament dentar, este important să se acorde o îngrijire adecvată pentru a maximiza durata de viață a punții Maryland.

Îngrijirea zilnică a dinților și a gingiilor este esențială pentru prevenirea problemelor orale, inclusiv pentru a preveni deteriorarea punții Maryland. Acest lucru include periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, utilizarea atei dentare și vizite regulate la dentist. Este important să se evite obiceiurile dăunătoare, cum ar fi mestecatul obiectelor dure sau fumatul, deoarece acestea pot contribui la deteriorarea punții.

De asemenea, este important să se evite alimentele și băuturile dure sau acide, deoarece acestea pot deteriora punțile Maryland. Este recomandat să se mănânce alimente moi și să se evite mestecatul pe partea dinților unde este aplicată puntea.

Durata de viață a unei punți Maryland poate varia în funcție de starea orală a pacientului, de calitatea materialelor utilizate și de îngrijirea acordată. Cu o îngrijire adecvată și vizite regulate la dentist, o punte Maryland poate dura de la 5 la 15 ani. Este important să se realizeze controlul periodic al punții pentru a detecta orice probleme și a se lua măsuri în timp util.

Este important să se mențină o bună comunicare cu dentistul și să se urmeze recomandările acestuia pentru a se asigura că puntea Maryland durează cât mai mult posibil. În cazul în care aveți nevoie de tratament stomatologic, vă recomandăm să vă programați la cabinetul Dr. Marana pentru a beneficia de cele mai bune servicii stomatologice.

Servicii de înaltă calitate pentru punți Maryland la cabinetul Dr. Marana

Pentru a obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește punțile Maryland, este important să apelați la un cabinet stomatologic de încredere, care oferă servicii de înaltă calitate. Cabinetul Dr. Marana este un astfel de loc, unde pacienții pot avea încredere că vor primi îngrijiri dentare de calitate superioară.

Echipa cabinetului Dr. Marana este formată din medici stomatologi cu experiență și specializați în aplicarea punților Maryland. Ei vor evalua cu atenție dintele care necesită o punte, pentru a se asigura că acesta este potrivit pentru această procedură. De asemenea, vor lua în considerare toate opțiunile de tratament pentru a se asigura că aceasta este cea mai bună opțiune pentru pacient.

Tot la cabinetul Dr. Marana poți beneficia de cele mai bune tratamente de estetică dentară din București.