Te-ai întrebat vreodată ce proceduri de extracție dentară au medicii la îndemână pentru a ajuta pacienții? Află câteva lucruri interesante de la dr stomatolog Marana în acest articol!

Proceduri de extracție dentară

Cel mai obișnuit tip de extracție dentară este cunoscut sub denumirea de extracție simplă. Aceasta este una dintre cele mai ușoare proceduri de efectuat de către un dr stomatolog.

O extracție simplă va necesita ca medicul dentist să slăbească mai întâi dintele. Apoi, cu ajutorul pensei, dintele va fi manipulat cu atenție până când poate fi smuls din cavitatea dentară.

Datorită modului de creștere naturală a unui dinte, acesta se potrivește strâns în alveolele sale. Dinții tăi sunt ținuți în loc de un ligament parodontal. Medicul dentist va trebui să separe acest ligament pentru a extrage dintele.

Deși această procedură poate suna descurajant, în realitate nu este foarte complicată. Poate fi finalizată fără nicio durere pentru pacient.

La Dr. Marana, facem extracții dentare fără durere! Garantat!

Zona din jurul dintelui poate fi amorțită de dr stomatolog, astfel încât pacientul să nu simtă nicio durere. Procedura de extracție simplă (sau smulgerea dintelui, așa cum se numește în limbaj curent) durează doar câteva minute.

Odată ce dintele este îndepărtat, va apărea o oarecare sângerare. Acest lucru va fi corectat de medicul dentist cu o bucată de tifon. După ce dintele a fost îndepărtat cu succes, pacientul poate merge de obicei acasă. Nivelul de durere resimțit ar trebui să fie mic.

Extracții dentare complexe

Uneori, un dinte trebuie îndepărtat într-un mod diferit. Procedurile care sunt mai complicate sunt folosite atunci când dinții prezintă carii severe sau dacă sunt afectați grav la nivelul osului maxilarului.

Aceste extracții dentare complexe sunt de natură chirurgicală. Ele pot implica repararea zonei cu cusături după extracție.

Extracțiile acestea mai complexe se pot face cu anestezie locala. În cazurile severe, se pot folosi sedative.

Extracții dentare în București – Dr. Marana

Atât extracțiile dentare simple, cât și cele complexe sunt proceduri obișnuite, executate zilnic, la cabinetul dentar condus de dr stomatolog Marana. Extracțiile dentare sunt realizate rapid și cu foarte puțin (sau deloc) disconfort pentru pacient.

Procesul de vindecare după o extracție dentară va depinde în mare măsură de tipul de extracție. Extracțiile complexe durează mai mult să se vindece din cauza vindecării suplimentare necesară zonelor gingiilor care ar putea să fie afectate de procedură.

Este important să urmați instrucțiunile dentistului dumneavoastră după o extracție dentară pentru a evita complicațiile care pot apărea ulterior.

Extracții dentare fără durere în sectorul 1 București – Dr. Marana

📍Str. Radu Boiangiu,

nr.1, sc. B, ap. 2, București, sector 1

📞Programări: 0730 547 000