Dacă ai deja fațete sau plănuiești să îți pui, trebuie să știi că rutina ta de igienă orală ajută la longevitatea acestora. De asemenea, anumite schimbări în viața ta conduc la rezistența crescută în timp a fațetelor. Află din acest articol marca Dr. Marana totul despre îngrijirea fațetelor dentare!

Totul despre îngrijirea fațetelor dentare

În acest articol am explicat pe larg ce sunt fațetele dentare și care sunt beneficiile lor. Te invităm să îl citești. Iar dacă ai deja sau plănuiești să îți pui fațete dentare, te invităm să citești în continuare câteva recomandări importante pentru a crește durata de viață a fațetelor tale:

Renunțarea la fumat crește longevitatea fațetelor dentare

Fumatul este contraindicat pentru sănătatea ta per ansamblu, inclusiv pentru sănătatea orală. Fumul de țigară impactează fațetele dentare exact așa cum impactează și dinții naturali. Mai exact, fumul decolorează și pătează fațetele dentare. Iar după ce ai obținut în sfârșit zâmbetul de Hollywood la care ai visat, ar fi păcat să îngălbenești fațetele din cauza fumatului. Sigur, acesta este un fenomen care se întâmplă în timp, nu peste noapte și nu de la o țigară, însă este bine să știi că fumatul influențează sănătatea și culoarea fațetelor pe termen lung.

Rutina de igienă orală pentru îngrijirea fațetelor dentare

Este indicat să periezi dinții de minimum două ori pe zi, minimum două minute, cu o pastă de dinți adecvată fațetelor dentare. Folosirea aței dentare este indicată cel puțin o dată pe zi. Atunci când nu ai posibilitatea de a peria dinții după masă, îți recomandăm să porți cu tine o sticlută cu apă de gură și să te clătești bine după ce mănânci.

Accesorii potrivite pentru igiena fațetelor dentare

Îți recomandăm să achiziționezi accesorii speciale pentru curățarea fațetelor dentare. De exemplu, periuța de dinți trebuie să aibă perii moi. O periuță de dinți cu perii rigizi va lua din strălucirea fațetelor, le va face să arate mate.

De asemenea, unele paste de dinți pot fi prea abrazive pentru fațetele dentare. Cere sfatul medicului stomatolog pentru alegerea celei mai bune paste de dinți pentru îngrijirea fațetelor dentare.

Controale stomatologice regulate

Îți recomandăm să vii la control cel puțin o dată la 6 luni. Chiar dacă fațetele dentare arată și se simt impecabil în gură, dentistul va trebui să verifice sănătatea gingiilor și a dinților naturali.

Lucruri pe care trebuie să le eviți

Fațetele dentare sunt foarte rezistente și durabile în timp, exact ca un dinte natural sănătos. Totuși, trebuie să eviți să mesteci anumite lucruri tari, deoarece, în cazuri extreme, și fațetele pot crăpa, așa cum și un dinte natural sănătos poate crăpa. De exemplu, evită să mesteci bomboane sau gheață.

De asemenea, este contraindicat să îți rozi unghiile sau să rozi capătul pixului. Dacă suferi de bruxism (scrâșnești din dinți), trebuie să vorbești cu stomatologul pentru găsirea unei soluții de protejare a fațetelor dentare.

Mâncăruri și băuturi de evitat

Există anumite mâncăruri și băuturi care pot conduce la decolorarea și pătarea fațetelor dentare: cafeaua, vinul roșu, ceaiurile și sucurile colorate, dulciurile și mâncărurile colorate etc. Dacă nu poți să le eviți în totalitate, încearcă să le consumi cu moderație și să periezi bine dinții imediat după consum.

Fațete dentare București și Ilfov – Dr. Marana

Cauți cel mai bun stomatolog pentru viitoarele tale fațete dentare? Îți recomandăm cabinetul stomatologic Dr. Marana! Servicii stomatologice profesionale de nivel occidental, la prețuri adecvate pentru piața din România. Garantăm calitatea premium a lucrărilor de estetică dentară, precum și rezistența lor în timp. Programează-te online chiar astăzi pentru un consult stomatologic la Dr. Marana!