Fațetele dentare nu mai sunt demult un secret rezervat doar starurilor. Acum, apelarea la fațete dentare este o practică generalizată pentru orice persoană căreia îi pasă de aspectul său fizic. Și e normal să fie așa – nimic nu se compară cu un zâmbet frumos! Însă ce fațete dentare să alegi: compozit sau ceramică? Află totul despre tipurile de fațete dentare din acest articol marca Dr. Marana!

Fațete din compozit vs. fațete din ceramică

Probabil ai întâlnit o terminologie diversă în funcție de locurile în care ai căutat informații. Este posibil ca ceramica să fie denumită și porțelan, iar compozitul să fie numit rășină sau rășină compozită. Ei bine, acum că știi și acești termeni, putem trece la treabă. Așadar, care e diferența dintre fațetele compozite și cele ceramice? Citește în continuare!

Fațetele din compozit

Fațetele din compozit au marele avantaj de a fi mai accesibile din punct de vedere financiar. De asemenea, sunt mult mai rapid de realizat, astfel încât te poți bucura în scurt timp de un zâmbet de invidiat.

Un alt avantaj al acestui tip de fațete constă în faptul că nu necesită îndepărtarea semnificativă a stratului de smalț de pe dinți. De aceea, această procedură dentară cosmetică este total reversibilă, fără prea multe bătăi de cap.

Așadar, fațetele din compozit par alegerea ideală, nu? Și chiar sunt. Micile dezavantaje ale acestui tip de fațete sunt: rezistența mai mică în timp (vor necesita reparații o dată la câțiva ani) și faptul că se colorează mai ușor decât cele din ceramică la contactul cu fum de țigară, vin roșu, cafea etc.

Fațetele din ceramică

Fațetele din ceramică au un cost ceva mai mare, însă sunt mult mai durabile în timp. De asemenea, își păstrează mult mai bine culoarea, indiferent ce mănânci sau bei. Sigur, necesită îngrijire regulată, însă, dacă ai grijă să nu muști din mâncăruri dure, le poți avea chiar și 15 ani sau mai mult ca noi.

Dezavantajele fațetelor din ceramică? Sunt insignifiante, în raport cu avantajele: durată mai mare de realizare și faptul că este necesară pilirea unui strat mai gros de smalț de pe dintele natural.

Costurile fațetelor dentare

În interacțiunea cu pacienții mei, am observat că opinia generală este puțin greșită. Oamenii cred că fațetele sunt mult mai scumpe decât sunt ele în realitate. Când află costul real al fațetelor, sunt surprinși și deseori se decid pe loc că asta doresc cu adevărat.

La cabinetul stomatologic Dr. Marana, tarifele sunt de aproximativ 500 Euro per element folosind tehnologia EMAX și aproximativ 1000 Euro per element folosind tehnologia EMAX PREMIUM.

Așadar, costurile sunt printre cele mai mici din București și Ilfov, însă calitatea lucrării este ireproșabilă. Dacă vrei să afli mai multe despre mine, să vezi imagini cu lucrările mele și să citești ce au declarat pacienții mei, te invit cu drag pe site-ul meu! Tot aici poți face și o programare online pentru orice tip de tratament dentar, albire dentară sau fațete dentare alegi.

Alege să ai cel mai frumos zâmbet!

Fațetele dentare îți oferă posibilitatea să ai chiar tu un zâmbet de vedetă, indiferent că ești femeie sau bărbat. De asemenea, fațetele sunt cele care te ajută să îți refaci aspectul dacă cumva ai suferit un accident la un dinte sau pur și simplu nu ai o moștenire genetică prea bună în ceea ce privește sănătatea dentară.

Sunt aici oricând ai nevoie de un sfat sau de o consultație. Contactează-mă oricând și lasă-mă să te ajut să fii din nou sănătos și să arăți bine!