Molarii sau măselele de minte răsar prin gingii în timpul adolescenței sau la vârsta adultă tânără. Unii oameni nu sunt prea deranjați de erupția lor, în timp ce alții simt un disconfort similar cu cel al copiilor mici cărora le ies primii dinți. Te pregătești pentru extracția măselelor de minte? Citește aceste sfaturi pentru pacienți oferite de Dr. Marana, stomatolog în sectorul 1 București!

Extracția măselelor de minte

Nu tuturor pacienților li se îndepărtează molarii de minte. Această intervenție este necesară doar atunci când acești dinți deranjează dinții permanenți obișnuiți și încep să provoace durere sau aliniere strâmbă. Dr. Marana vă poate sfătui, în cadrul unei consultații, dacă trebuie îndepărtați molarii de minte în cazul vostru sau nu.

Dacă recomandarea este să fie îndepărtați, iată câțiva pași necesari pentru a vă pregăti pentru procedură:

Extracția măselelor de minte va fi o procedură relativ confortabilă.

Îndepărtarea molarilor de minte este o procedură comună prin care trec anual nenumărați oameni. Este o procedură foarte sigură, cu puține riscuri sau efecte secundare.

Este nevoie de un dentist care are o vastă experiență în extracția dentară, așa cum este cazul Dr. Marana din București. În timpul procedurii, vi se va administra anestezie locală, la fel ca cea primită pentru o obturație dentară, ori o formă ușoară de sedare care vă va menține confortabil și inconștient în timpul extracției.

După procedură, medicul poate recomanda medicamente pentru durere fără prescripție medicală sau cu rețetă, dacă este necesar.

Este posibil să aveți nevoie de un șofer care să vă ducă acasă.

Dacă vi se administrează mai mult decât un anestezic local, nu veți avea voie să conduceți după procedură. Cineva va trebui să vă conducă acasă.

De asemenea, este o idee bună ca cineva să stea cu tine câteva ore sau să te verifice mai târziu în acea zi pentru a se asigura că te simți confortabil și pentru a te ajuta cu orice ai putea avea nevoie.

Ar trebui să plănuiți să vă odihniți o zi sau două după extracție.

După îndepărtarea molarilor de minte, liniștiți-vă pentru tot restul zilei, departe de birou și de agitație. Stomatologul dumneavoastră vă va sfătui să nu vă implicați în activități fizice intense până când gura dumneavoastră nu a început să se vindece. Deși probabil nu va trebui să stați în pat, probabil că veți dori să faceți activități minime până când anestezia dispare. Chirurgul vă va explica în detaliu ce trebuie făcut sau evitat în primele zile.

Majoritatea oamenilor trec prin extractii de molari de minte fara complicatii. Doar urmați indicațiile dentistului și nu exagerați și veți reveni în curând la activitățile obișnuite.

Extracții măsele de minte în sectorul 1 București – Dr. Marana

📍Str. Radu Boiangiu,

nr.1, sc. B, ap. 2, București, sector 1

📞Programari: 0730 547 000

🌐www.Drmarana.ro

__________________

📌 În funcție de necesitățile fiecărui pacient, stabilim un plan de tratament individualizat.

__________________

📌 Depending on the needs of each patient, we establish an individualized treatment plan.