De ce medicul dentist Marana îmi ia tensiunea arterială?

S-ar putea să vă întrebați de ce un dentist v-a luat tensiunea arterială la o curățare de rutină a dinților sau înainte de o procedură dentară.

În ultimii ani, mulți stomatologi, în special chirurgii orali, au început să ia tensiunea arterială a pacienților lor. De ce oare? Află în continuare!

De ce stomatologul îmi ia tensiunea?

Cunoscută ca „ucigașul tăcut”, hipertensiunea sau hipertensiunea arterială este o cauză principală a zeci de mii de decese pe an. Hipertensiunea arterială afectează aproximativ 30% dintre români și de multe ori trece neobservată, deoarece este asimptomatică în majoritatea cazurilor.

Pentru multe persoane, vizitele de rutină la stomatolog sunt mai frecvente decât vizitarea medicului lor de familie pentru analize anuale și teste de sănătate. Programările la stomatolog reprezintă o oportunitate unică de a beneficia gratuit de un control al stării de sănătate a tensiunii arteriale la fiecare șase luni. Adăugarea acestui serviciu la o vizită la stomatologie permite medicilor dentiști și pacienților să cunoască valoarea de bază a tensiunii arteriale în doar câteva momente.

Pe lângă faptul că oferă un beneficiu suplimentar gratuit pacienților, există trei motive pentru care medicul dentist ar trebui să îți ia tensiunea arterială în mod regulat:

1. Anestezicele locale conțin epinefrină


Epinefrina este o substanță endogenă, ceea ce înseamnă că este creată în mod natural în organism și distribuită ca parte a răspunsului de luptă sau de fugă al corpului nostru. Epinefrina crește tensiunea arterială pentru a ajuta organismul să reacționeze la situații de urgență.

Când un dentist folosește un anestezic local sau o cremă de amorțire care conține epinefrină, aceasta poate determina creșterea tensiunii arteriale. Dacă stomatologul nu îți verifică tensiunea arterială și folosește un anestezic local, poți fi expus riscului de a avea o urgență medicală.

Adesea, pacienții nu au simptome de hipertensiune arterială și nu sunt conștienți de această afecțiune. Efectele creșterii tensiunii arteriale la un nivel nesigur nu pot fi observate pe scaunul de la stomatolog, pacientul ar putea avea un episod acasă sau mai târziu în cursul zilei.

De aceea, un stomatolog bun precum Dr. Marana îți va lua tensiunea arterială gratuit înainte de a aplica astfel de anestezice. Pentru că ne pasă de tine!

2. Anxietatea dentară și frica de stomatolog


Mulți oameni au „sindromul hainei albe” sau frică de dentist și anxietate dentară. Poate fi deranjant să ai pe cineva în spațiul tău personal, mai ales să umble prin gura ta. Mulți oameni se tem de necunoscut. Știm și înțelegem totul despre această anxietate și vom face tot posibilul să fii confortabil emoțional la noi.

Dacă stomatologul Marana îți ia tensiunea arterială atunci când te așezi pe scaun, dânsa poate stabili o valoare de bază și te poate informa despre eventualele valori prehipertensive sau hipertensive pentru a te atenționa să consulți medicul de specialitate.
Anxietatea și frica îți pot crește tensiunea arterială, așa că este encesar să ne asigurăm că valorile sunt normale și sănătoase.

Acesta este motivul pentru care Dr. Marana îți poate lua uneori tensiunea arterială în mod complet gratuit.

3. Disconfortul poate afecta răspunsul corpului


La fel ca anxietatea dentară și frica de stomatolog, disconfortul determină creșterea tensiunii arteriale. Deși acesta este un răspuns natural, poate provoca alte urgențe medicale la persoanele cu hipertensiune arterială dacă se simt prea incomode sau anxioase. Stabilirea unei valori de referință a tensiunii de îndată ce pacientul se așează pe scaun oferă o protecție în plus pentru sănătatea sa.

La Dr. Marana, ne pasă cu adevărat de tine! ❤️

cel mai bun stomatolog Bucuresti

Hipertensiunea arterială și procedurile dentare

Un stomatolog bun ia în considerare modalitățile în care procedurile sale pot afecta tensiunea arterială. Astfel, este ușor de înțeles de ce este atât de importantă monitorizarea tensiunii arteriale a pacienților lor la începutul fiecărei vizite. Mai presus de orice, acesta este un serviciu grozav de oferit pacientului în mod gratuit, deoarece există multe corelații între sănătatea orală și sănătatea cardiovasculară.

Există, de asemenea, multe afecțiuni medicale grave care pot fi detectate mai întâi în gură. În calitate de furnizori de servicii medicale, ne pasă de mai mult decât de sănătatea dumneavoastră orală. Vrem să vă vedem sănătos în general și luăm toate măsurile de precauție pentru a ne asigura că pacienții noștri sunt îngrijiți corespunzător.
Dacă aveți întrebări despre sănătatea orală și tensiunea arterială, solicitați o programare la Dr. Marana astăzi. Vă așteptăm cu drag la următoarea întâlnire!

Dr. Marana – un cabinet stomatologic bun din București care îți ia tensiunea arterială în mod gratuit! Pentru că ne pasă!