Cum se realizează albirea dinților în sectorul 1 București la Dr. Marana?
Unul din cele mai iubite procedee de realizat la medicul stomatolog este cel al albirii dentare. Toată lumea se pare că, în ziua de astăzi, optează pentru un zâmbet alb și luminos, și înțelegem și de ce. Cu toate acestea, mulți pacienți vin în cabinetul nostru și ne întreabă ce este albirea dentară, cum se realizează și pentru cât timp durează efectul său. Despre acest lucru dorim, așadar, să vă vorbim astăzi, pentru că suntem de părere că informația înseamnă putere, iar noi de dorim să avem clienți informați. Haideți să descoperim care este procesul de albire dentară, care sunt pașii ce trebuiesc urmați și ce trebuie făcut, atât înainte cât și după ce dorim să ne albim dinții.
Cum se realizează albirea dinților în sectorul 1 București la Dr. Marana?
Înainte de albirea dentară
Este foarte important să ne asigurăm că dinții noștri sunt într-o stare de sănătate bună înainte să ne facem programarea pentru o albire dentară. În cazul în care doriți să vă albiți dinții pentru un eveniment, vizitați medicul dentist cu cel puțin o lună înainte, pentru un control de durintă. În caz contrar, s-ar putea să descoperiți carii sau alte probleme la nivelul dinților, din cauza cărora medicul dentist să nu poată să vă albească dinții. Așadar, înainte de albirea dentară, trebuie verificată starea de sănătate a dinților și a gingiilor și trebuie reparate orice mici probleme ați avea la nivelul lor. Dacă problemele nu sunt rezolvate înainte de albirea dinților, gelurile de albire vă vor afecta dentina și veți suferi dureri și neplăceri considerabile. Acest lucru este de evitat.
Albirea dentară propriu zisă
Albirea dentară este de două feluri: cea realizată la cabinetul stomatologic și cea realizată acasă. Haideți să vedem ce proces trebuie urmat în fiecare dintre cazuri, pentru ca voi să puteți să alegeți varianta care vă convine cel mai mult.
Albirea dentară la cabinetul stomatologic
Albirea dentară realizată în cadrul cabinetului stomatologic este cea mai indicată. Acest lucru se datorează faptului că veți dispune de supraveghere constantă din partea medicului, adică nu veți avea niciun risc de a dăuna smalțului sau gingiei. Înainte de a realiza albirea propriu zisă, se va face un detartraj și o curățare profesională a dinților. Acest lucru se datorează necesității de contact cât mai mare dintre gelul folosit și suprafața dentară, pentru a nu ne confrunta cu diferențe de culoare. Albirea dentară la cabinetul stomatologic se realizează prin aplicarea cu o pensulă specială a gelului de curățare pe suprafața dinților. În funcție de tehnica aleasă, se poate utiliza sau nu laserul, pentru activarea agenților de curățare. Odată ce a trecut timpul necesar, gelul este înlăturat, iar voi vă puteți bucura de dinți albi și strălucitori.
Albirea dentară acasă, cu gutiere
Pentru a realiza acest tip de albire dentară, medicul stomatolog va lua amprenta dinților voștri pentru realizarea unui mulaj. Pe baza acestui mulaj, vor fi construite gutierele voastre personalizate. În acest fel, acasă, veți aplica gelul în gutiere, iar gutierele pe dinți și le veți menține acolo timp de aproximativ 6 ore, în funcție de gelul folosit și de indicațiile medicului stomatolog. Apoi veți înlătura gutierele, veți clăti gelul de pe dinți, veți curăța gutierele și le veți pune la păstrare pentru data viitoare când vă doriți să vă albiți dinții. Nu vă albiți dinții acasă a doua oară fără să vă consultați cu medicul stomatolog. Este important ca acesta să fie ținut la curent în legătură cu orice doriți să faceți dinților, pentru a evita suprasolicitarea smalțului dentar.
După albirea dentară
Dacă vă doriți ca dinții voștri să rămână albi pe o perioadă cât mai lungă de timp, există unele condiții pe care trebuie să le îndepliniți. În primul rând, igiena orală trebuie să fie cât se poate de bună. Trebuie să vă spălați pe dinți după fiecare masă, folosind apă de gură și ață dentară, pentru a preveni apariția plăcii bacteriene și, implicit, a tartrului. În plus, este obligatoriu să evitați alimentele care vă pătează dinții, ca vinul roșu, tutunul, cafeaua sau ceaiul. Puteți introduce în dieta voastră, dacă nu le aveți deja, alimente care să ajute la curățarea dinților, cum ar fi merele, țelina, căpșunile, morcovii, kiwi și multe altele. Puteți discuta cu medicul vostru stomatolog pe această temă și el vă va recomanda cele mai bune soluții pentru dantura voastră.
Clinică stomatologică București sectorul 1 – Dr. Marana
Str. Radu Boiangiu, nr.1, sc. B, ap. 2, București, sectorul 1
Programari: 0730 547 000
Programare online pe site, prin email sau telefonic.