În general, indiferent de ce tipuri de fațete dentare alegeți să aplicați zâmbetului vostru, procesul complet, incluzând timpul de lucru al laboratorului, durează în jur de două săptămâni și presupune aproximativ două vizite la medicul stomatolog. Astăzi dorim să vă explicăm în detaliu procesul prin care se realizează aplicarea de fațete dentare, de la momentul în care se iau amprentele dentare, până la momentul în care aveți zâmbetul complet, alb și strălucitor. Vă dăm acces în culisele medicilor stomatologi și vă spunem câteva secrete. Așadar, cum se aplică fațetele dentare?

Cum se aplică fațetele dentare?

Iată pașii pe care orice doctor stomatolog din București sau din țară îi va urma:

Curățarea dinților

Primul pas al primei vizite la medicul stomatolog este cel de curățare a dinților. Atât timp cât dentiția pacientului este sănătoasă și nu necesită intervenții de tipul curățarea cariilor, înlocuirea plombelor sau alte proceduri care să întârzie procesul de aplicare a fațetelor dentare, medicul stomatolog va realiza un detartraj dentar și un periaj profesional.

Luarea amprentelor dentare

Tot prima vizită la medicul stomatolog este și cea în care vi se vor lua amprentele dentare, după ce au fost realizate atât detartrajul dentar, cât și periajul profesional. Acest lucru presupune utilizarea unui material moale, aplicat pe dinții voștri curați, care, în timp ce stă peste dinți, se întărește încet. Astfel, este înregistrată forma dinților. Acest mulaj va fi mai apoi trimis la laborator, în vederea confecționării fațetelor dentare alese de pacient.

Alegerea culorii, dimensiunii și a formei fațetelor dentare

Tot în cadrul primei vizite la stomatolog se va face și alegerea dimensiunii, formei și a culorii fațetelor dentare. Deși instinctul de a alege cel mai imaculat alb este puternic, încercați să îi rezistați cât mai mult posibil. Un zâmbet prea alb s-ar putea să vă afecteze estetic mai mult decât vă dați seama. Un zâmbet prea alb nu este un zâmbet natural. Din acest motiv, s-ar putea ca, pe termen lung, să vă incomodeze chiar mai mult decât zâmbetul natural.

Desigur, fațetele dentare vor putea fi schimbate dacă vă hotărâți că sunt prea albe. Totuși, aveți în vedere și costurile pe care schimbul le-ar presupune.

Dacă rămâneți la o nuanță de alb natural, veți avea doar de câștigat.

În ceea ce privește dimensiunea și forma fațetelor dentare, indicat este să le păstrați și pe acestea cât mai aproape de natural. Chiar dacă modificați dimensiunea, în cazul în care vă confruntați cu niște dinți prea mici, măcar forma păstrați-o cât mai naturală. Atunci când vă priviți în oglindă, trebuie să aveți impresia că sunt dinți naturali. O altă formă a dinților, diferită de cea naturală, nu va face decât să ofere un aspect nenatural danturii. Desigur, aceste aspecte vi le va prezenta și medicul vostru stomatolog, dacă îi cereți sfatul.

Opțiunea fațetelor dentare temporare

Este important de știut că aveți și această posibilitate. Nu toți pacienții își cunosc opțiunile, din ceea ce observăm noi zilnic la cabinet. Atunci când realizați mulajul pentru a fi trimis spre laborator, în cadrul aceleiași ședințe, puteți ruga medicul dentist să vă ofere un set de fațete temporare.

Aceste fațete vor fi aplicate pe dinți doar în scurta perioadă de timp până când fațetele permanente vor fi gata. Avantajul la fațetele temporare este că ele sunt realizate pe un mulaj de ceară și sunt identice cu ceea ce laboratorul va trimite, adică cu fațetele permanente.

Dacă optezi pentru încercarea fațetelor temporare, medicul stomatolog va avea o mai bună idee de ansamblu asupra mușcăturii cu noile fațete. Astfel, va putea face modificări pentru a o corecta. De asemenea, se poate alege o altă formă sau o altă dimensiune a dinților, în cazul în care nu ești pe deplin satisfăcut.

Important este ca pacientul să se simtă cât mai confortabil cu fațetele dentare și ca mușcătura sa să fie una corectă, care să nu îi cauzeze probleme de dicție, de masticație sau care să îi cauzeze ticuri.

recomandare medic fatete Bucuresti - Dr Marana

Înlăturarea fațetelor temporare

În cazul în care ați ales să rămâneți cu fațetele temporare pe dinți, în momentul în care fațetele permanente sunt gata și medicul stomatolog le primește de la laborator, acesta va înlătura fațetele temporare. Atenție, însă, înlăturarea fațetelor temporare trebuie realizată doar de către medicul stomatolog, pentru a nu dăuna dinților. Nu încercați să le înlăturați acasă!

Pregătirea dinților pentru fațetele permanente

O dată ce au fost înlăturate fațetele temporare, medicul dentist va curăța încă o dată dinții. De cele mai multe ori, în această etapă se va folosi doar periajul profesional, fără să fie nevoie de un detartraj.

Cu ce se lipesc fațetele dentare permanente?

Aplicarea fațetelor permanente, după înlăturarea celor temporare și curățarea temeinică a dinților este, de cele mai multe ori, ultimul pas. Acestea vor fi aplicate cu un adeziv special, care să nu dăuneze cavității bucale. Ulterior, unii medici stomatologi aleg să programeze un alt consult. Se va discuta cu pacienții nivelul de confort, apariția eventualelor probleme de dicție sau apariția oricărei probleme ce poate fi cauzată de fațetele dentare permanente.

Asta este tot! Ești acum (liber)ă să zâmbești!

Cât costă fațetele dentare?

Dr. Marana îți oferă cele mai mici prețuri pentru fațetele dentare. Cât costă o fațetă dentară? Tarifele încep de la 500 de Euro, cel mai bun preț din București. Iar calitatea este imbatabilă. Vei avea fațete perfecte și peste ani de zile! Te așteptăm la Dr. Marana pentru fațete sau orice altă lucrare dentară!