Cum să inversezi boala parodontală în mod natural? Aceasta este o întrebare pe care o primim des de la pacienții noștri. Etapele bolii parodontale sunt tratabile acasă. Această boală este reversibilă în mod natural.

În acest articol, vă spunem care sunt remediile casnice pentru gingivite, care vă pot proteja de bolile gingiilor.

Cum să inversezi boala parodontală în mod natural?

Gingivita sau infecția parodontală este o afecțiune destul de frecventă. Este considerată o formă ușoară de boală a gingiilor. Această afecțiune prezintă semne de infecție: umflarea și înroșirea gingiilor (partea gingiei situată în jurul bazei dintelui).

Infecția se poate agrava dacă nu este tratată. Poate provoca pierderea dinților. Prin urmare, este esențial să aveți o igienă dentară de invidiat.

Cu toate acestea, dacă gingivita dvs. se infectează, puteți opta pentru remedii încercate și testate. Vi le spunem în continuare!

Cum să inversezi boala parodontală în mod natural?


Gingia începe să sângereze când folosiți ața dentară sau când vă spălați pe dinți. Este primul semn al gingivitei. Acest simptom este adesea tratabil acasă. Iată metodele:

Clătire cu apă sărată pentru boala parodontală


Sarea are calități dezinfectante. Clătirea cu apă sărată pentru a inversa boala parodontală este încercată și testată. Vă puteți spăla gura cu apă sărată, scăpând astfel de infecție.

Pentru aceasta, tot ce trebuie să faceți este să turnați apă fiartă într-un pahar. Puteți adăuga până la 3-4 linguri de sare odată ce apa este călduță. Clătiți gura cu această apă cu sare, apoi scuipați. Repetați procesul de 2-3 ori pe zi.

Apă de gură de casă


Puteți trata gingivita în mod naturist cu apă de gură făcută acasă. Sunt disponibile destul de multe variante de apă de gură de casă, le enumerăm în cele ce urmează:

Apa de gură cu ulei de lemongrass: Apa de gură scade infecția și luptă împotriva plăcii. Se diluează 2-3 picături de ulei de lemongrass în apă. Clătiți gura și scuipați. Repetați de 2-3 ori pe zi.

Apa de gură cu Aloe Vera: Apa de gură formată din apă cu picături de Aloe Vera este eficientă și utilizată pentru a trata bolile gingiilor. Clătiți gura cu acest amestec și scuipați. Repetați de 2-3 ori pe zi.

Apa de gură cu ulei de arbore de ceai: această apă de gură de casă oprește considerabil sângerările asociate bolii parodontale. Adăugați trei picături de ulei de arbore de ceai în apă călduță și clătiți bine gura. Repetați procesul de 2-3 ori pe zi.

Gel de turmeric: Turmericul are proprietăți antiinflamatorii și antifungice. În astfel de circumstanțe, tratează eficient infecția gingivală. Puteți aplica turmeric direct pe gingia infectată. Lăsați-l timp de 10 minute să acționeze și clătiți gura cu apă călduță.

Uleiul de nucă de cocos: Elimină placa dentară și oferă protecție împotriva formării plăcii. De asemenea, tratează eficient infecția gingivală.

Concluzii

Acum știi cum să inversezi boala parodontală în mod natural. Totuși, aceste remedii funcționează doar în primele stadii ale bolii – cele de sângerare a gingiilor și gingivită. Odată ajunsă în stadiu avansat, boala parodontală nu este reversibilă. În acest punct, vei avea nevoie de ajutorul unui medic.

De asemenea, ia în considerare că aceste sfaturi te ajută suplimentar față de ajutorul stomatologic primit de la dentist. În niciun caz, aceste tratamente naturiste nu înlocuiesc vizita la stomatolog și ajutorul său de specialitate.

Boala parodontală sau gingivita îți provoacă disconfort? Te ajutăm cu drag și cu cea mai avansată tehnică la clinica stomatologică Dr. Marana din București, sectorul 1!