Alegerea aparatului dentar ideal trebuie făcută și în funcție de necesitate, și în funcție de dorințele pacientului. Din acest motiv, atunci când alegeți tipul de aparat dentar, trebuie să vă răspundeți unor întrebări.

Cea mai bună variantă este de a discuta acest subiect cu medicul stomatolog sau ortodont. Acesta vă va oferi cele mai bune sfaturi în funcție de necesitățile voastre.

Nu în ultimul rând, acesta va asculta și varianta pe care o preferați. În funcție de aceste două aspecte, medicul vă va recomanda cea mai bună variantă. Pentru a ajunge la această variantă ideală, este, însă, necesar să susțineți un control.

Odată ce ați aflat cu ce probleme se confruntă dantura voastră, vă va fi mult mai ușor să alegeți. Haideți să vedem care sunt întrebările pe care trebuie să vi le adresați înainte de alegerea tipului de aparat dentar.

Aveți disponibilitate să purtați un aparat dentar fix?

Aparatul dentar fix este, de cele mai multe ori, destul de vizibil. Acesta este alcătuit din brakeții efectivi, ce vor fi prinși de dinți, din tubușoare, din ligaturi și arcuri. Există, întradevăr, opțiunea de a alcătui acest aparat dentar și din materiale de culori apropiate culorii dinților. Acest lucru îl poate face aproape invizibil, însă aceste materiale sunt destul de costisitoare.

Cei ce optează pentru acest tip de aparat dentar vor avea posibilitatea de a-l personaliza. Puteți alege materialul din care va fi făcut, cât și culoarea elasticelor pe care le veți schimba lună de lună. În ciuda costului ridicat, mulți pacienți optează pentru aparate dentare fixe realizate din ceramică. Cu toate acestea, nici cele din metal nu sunt date la o parte, datorită prețului accesibil.

Practic, indiferent de materialul ales, aparatul va avea același efect asupra sănătății danturii voastre. Așadar, dacă nu vă deranjează aspectul metalic, puteți apela la această variantă și reduce costurile. Pentru cei cu suflete de copii, elasticele colorate sunt întotdeauna o modalitate de distracție în plus. Unii aleg câte o culoare diferită în fiecare lună, în timp ce alții preferă să aibă o culoare diferită pe fiecare dinte.

Cert este că cei ce doresc să se distreze în privința culorilor, au toate șansele să o facă.

Când puteți opta pentru un aparat dentar mobil?

Cei ce optează pentru un aparat dentar mobil trebuie să ia la cunoștință faptul că acesta funcționează în cazuri ușoare. Dacă situația voastră dentară este una mai complicată, ideal este să optați pentru un aparat dentar fix. De asemenea, aparatele dentare mobile sunt recomandate copiilor, căci dinții lor sunt mai ușor de mutat din loc.

Cu toate acestea, din cauza faptului că este atât de ușor de dat jos, mulți pacienți abuzează de acest lucru. Doar pentru că îl puteți da jos oricând, acest lucru nu înseamnă că ar și trebui. Din acest motiv, dacă cel mic se opune cu înverșunare purtării aparatului dentar, ar trebui să optați pentru unul fix. În acest mod, vă veți asigura că schema de tratament este respectată cu strictețe.

Un avantaj imens al aparatului dentar mobil apare atunci când discutăm despre igiena dentară. Pentru cei cu aparat dentar fix este ceva mai complicat de a dispune de o igienă ca la carte. Cei cu aparat dentar mobil, în schimb, pot înlătura aparatul și igieniza atât aparatul cât și cavitatea bucală, fără probleme.

Există posibilitatea de a folosi un aparat dentar invizibil?

Persoanele publice sau cele care nu doresc să iasă în evidență pot folosi un aparat dentar invizibil. Acest aparat dentar presupune folosirea de gutiere aplicate pe spatele dinților. Deși nu se observă deloc atunci când zâmbiți, aceste gutiere sunt extrem de utile.

Modul în care funcționează este extrem de interesant. Acestea împing din spatele dinților, făcând ca dinții să meargă spre o nouă poziție. În momentul în care acea poziție este atinsă, pacientul schimbă gutierele cu unele noi. Noile gutiere sunt create exact pe poziția în care se află dinții în noua etapă, fiind realizate să împingă dinții și mai departe. Fiecare etapă presupune schimbarea gutierelor, însă este un preț mic ce merită din plin, având în vedere rezultatele excepționale.

Este important să vă simțiți confortabil cu aparatul dentar pe care îl alegeți. Atâta timp cât vă focusați pe rezultatele dorite, veți reuși să fiți voi înșivă. Dacă porniți la drum cu acest gând, vă veți simți fericiți, indiferent de material, culoare sau longevitate a procesului.

Aparate dentare în București – Dr. Marana

Indiferent de vârsta pe care o ai, la Dr. Marana vei găsi cele mai bune aparate dentare din București! Te așteptăm oricând cu drag!

Clinică stomatologică București – Dr. Marana

📍Str. Radu Boiangiu, nr.1, sc. B, ap. 2, București

📞 Programari: 0730 547 000

🌐 Programare online pe site, prin email sau telefonic.