Ați ajuns în momentul în care cea mai grea parte a trecut. Ați ales coroanele dentare ceramice EMAX! Acum puteți uita de traumele unei danturi imperfecte și puteți să zâmbiți oriunde, oricând simțiți nevoia. Noi vă felicităm pentru alegerea făcută și pentru curajul de a merge la stomatolog înainte să fie prea târziu și înainte de a pierde dintele complet.

Întreținerea coroanelor dentare EMAX

Cu toate acestea, menținerea și întreținerea coroanelor dentare este la fel de importantă ca montarea lor. Dacă vă doriți ca acestea să aibă parte de o viață cât mai lungă cu putință, există anumite proceduri pentru îngrijirea coroanelor EMAX. În vederea întreținerii lor corecte, trebuie să urmați mai mulți pași. Acești pași, dacă sunt urmați așa cum trebuie, vă vor oferi un zâmbet extrem de frumos cel puțin pentru următorii 10-15 ani.

Iată sfaturile Dr. Marana pentru întreținerea corectă a coroanelor dentare EMAX:

Nu masați zona unde a fost montată coroana EMAX în primele ore

Este important să lăsați coroana să se așeze cum trebuie pe dinte în primele ore după montare. În caz contrar, dacă masați zona obrazului din dreptul coroanei dentare, s-ar putea să o dereglați de la locul ei. Chiar și un milimetru mai într-o parte, coroana dentară din ceramică EMAX ar putea să vă ofere o masticație incorectă, o închidere pe măsele care să vă jeneze și poate chiar și probleme de dicție.

Din acest motiv, încercați cel puțin primele câteva ore să nu o masați deloc. Din același considerent, este de la sine înțeles să nu jucați jocuri de contact în aceeași zi. Jocurile de contact (box, baschet etc.) pot fi destul de violente și este indicat să vă feriți de practicarea lor până când coroana nu este bine fixată pe dinte. Nu ați vrea să ajungeți din nou pe scaunul de pacient doar din lipsă de răbdare, nu?

Igiena orală strictă

Mulți medici dentiști promovează coroanele dentare din ceramică EMAX pentru faptul că nu se pătează și nici nu dezvoltă carii de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, dinții de dedesubt se pot caria. Gingiile pot avea și ele parte de iritații sau sângerări dacă igiena dentară nu este realizată temeinic și pe suprafața coroanelor dentare.

Din acest motiv, este important să le curățați de trei ori pe zi câte 5 minute cu periuța de dinți. După periere, este important să folosiți atât apă de gură, cât și ață dentară cerată. Astfel veți fi siguri că înlăturați cât mai mult posibil din placa bacteriană.

Unele persoane preferă să folosească irigatorul bucal, datorită faptului că presiunea jetului de apă pătrunde foarte ușor între dinți. Deși puteți să îl folosiți când doriți, acesta nu trebuie să înlocuiască nici periajul, nici folosirea apei de gură și nici utilizarea aței dentare.

Nu uitați de controlul stomatologic

Controlul stomatologic de rutină se realizează la fiecare 6 luni. Coroanele dentare din ceramică EMAX nu dezvoltă nici pete, nici carii, așadar acest control nu este neapărat realizat pentru verificarea lor. Scopul lui observarea modului în care evoluează și se dezvoltă ceilalți dinți care nu au coroane încă.

Acest sfat este valabil și pentru cei care nu au urmat vreun tratament de montare a coroanelor dentare. Nu este contraindicat niciodată să faceți controale regulate la medicul dentist. Acest lucru este valabil în special dacă observați schimbări la coloritul danturii ori dacă observați vreo carie, cât de mică ar fi ea, apărută pe vreunul din dinți. Nu strică niciodată să vă asigurați că totul e în regulă cu dantura voastră. Dinții sunt aceiași pe toată perioada vieții și alții noi nu veți căpăta, din păcate. De aceea, trebuie să aveți grijă de ei.

Coroane EMAX București și Ilfov – Dr. Marana

Noi ne dorim foarte mult ca pacienții noștri să fie conștienți de faptul că întreținerea dinților este o responsabilitate ce trebuie realizată cu drag.

Dinții voștri sunt la fel de importanți pentru organism ca și alte organe interne. Dacă vă pierdeți dinții, nu vă veți putea bucura de mâncărurile dragi vouă. Nu veți putea consuma decât alimente lichide, pentru că nu veți avea cu ce realiza masticația.

În plus, pentru acei dintre voi care consideră că implanturile dentare sunt soluția, dorim să vă spunem că da, acestea sunt soluția pentru a mesteca din nou. Însă atunci când vă pierdeți dinții naturali, nimic nu mai este la fel.

De aceea, vă așteptăm cu drag la cabinetul nostru pentru o consultație gratuită. Programarea o puteți face online, din confortul casei voastre. Iar daca vă doriți coroane EMAX în București sau Ilfov, vă ajutăm cu cele mai profesionale servicii. Cu drag!