Ești mulțumit de zâmbetul tău? Dacă răspunsul nu este un DA categoric, să știi că nu ești singur. Extrem de multe persoane se confruntă cu teama de a zâmbi larg din cauza danturii lor îngălbenite, pătate sau cu probleme: spații între dinți, dinți strâmbi, gingii retrase. Soluția de durată îndelungată pentru toate aceste probleme sunt fațetele dentare. Află din acest articol marca Dr. Marana care sunt beneficiile fațetelor dentare!

Ce sunt fațetele dentare?


Fațetele dentare sunt, practic, niște învelitori subțiri care se fixează pe partea din față a dinților. În același mod în care se pot aplica unghii false pe unghiile naturale pentru a le îmbunătăți aspectul, fațetele dentare au rolul de a îmbunătăți aspectul dinților.

Fațetele sunt lipite permanent de dinți. Nu riști să îți cadă sau să le pierzi. Sunt fabricate din materiale foarte rezistente, din porțelan sau materiale compozite cu rășină.

fatete dentare Bucuresti Ilfov
Fațete dentare – Dr. Marana

Fațetele dentare sunt o opțiune excelentă pentru a trata o gamă largă de probleme de estetică dentară:

 • dinți ciobiți,
 • rupți,
 • decolorați,
 • dinți prea ascuțiți etc.

În funcție de caz, pacientul poate alege o singură fațetă dentară, pe un singur dinte, sau mai multe fațete pentru a crea un zâmbet simetric. În cazul în care pacientul alege varianta de a păstra dinții naturali și de a pune fațete doar pe unii dinți, se va alege o culoare identică cu cea a dinților naturali.

Care este diferența între fațetele din porțelan/ceramică și cele din compozit/rășină? Am discutat pe larg în acest articol. Te invităm să îl citești!

Care sunt beneficiile fațetelor dentare?


Fațetele dentare sunt o procedură cosmetică menită să îmbunătățească estetica dinților și zâmbetul în ansamblu. Sunt o soluție rapidă, ușoară și accesibilă pentru repararea dinților. Deoarece sunt subțiri și au un aspect incredibil de natural, nimeni nu va ști că ai fațete dentare.

beneficii fatete dentare
Beneficiile fațetelor dentare – Dr. Marana

Fațetele sunt, de asemenea, o opțiune de tratament viabilă pentru pierderea smalțului, problemă care poate apărea din mai multe motive, inclusiv:

 • Boala de reflux gastric acid,
 • Periajul prea intens al dinților,
 • Consumul de alimente foarte acide.

Fațetele dentare sunt, de asemenea, o procedură dentară minim invazivă. Sunt foarte durabile și ușor de întreținut, așa cum vom vedea mai jos.

Pregătirea pentru montarea fațetelor dentare

În timpul programării preliminare, vom discuta împreună opțiunea preferată în ceea ce privește materialul viitoarelor tale fațete, precum și numărul de fațete pe care îl doresti.

În funcție de fiecare caz în parte, pot fi necesare și alte tratamente stomatologice înaintea aplicării fațetelor. Desigur, sunt și unele cazuri pentru care aplicarea fațetelor nu este recomandată. Îți voi face cele mai bune recomandări în funcție de dantura ta.

Înaintea aplicării fațetelor, vom executa o curățare profesională a dinților, astfel încât să nu rămână bacterii blocate sub fațete.

Apoi, este momentul să te bucuri de noul tău zâmbet de invidiat! 🙂

Cum ai grijă de fațetele tale?


Unul dintre multele beneficii ale fațetelor dentare este timpul scurt de recuperare. De îndată ce fațetele sunt puse și anestezicul (dacă este cazul) a dispărut, poți mânca și bea în mod normal.

Luând o serie de măsuri de precauție, vei crește durata de viață a fațetelor dentare. Aceste precauții includ:

 • Nu folosi dinții pentru a deschide sticle sau ambalaje.
 • Nu mesteca obiecte (cum ar fi pixuri sau unghii).
 • Folosește o protecție pe timpul nopții dacă scrâșnesti dinții în somn.
 • Poartă apărători dacă faci sport, în special sporturi cu mingea sau sporturi de contact.
 • Mestecă alimentele mai dure folosind dinții din spate.

Cu aceste măsuri de precauție pentru fațetele dentare, zâmbetul tău perfect durează mulți ani fără probleme.

protecție dentară pentru fațete
Protecție dentară pentru fațete – Dr. Marana

Fațete dentare București, Ilfov – Dr. Marana

Cabinetul stomatologic Dr. Marana te așteaptă pentru proceduri rapide, nedureroase și prietenoase cu bugetul tău. Te invităm pe site-ul nostru pentru a vedea exemple de fațete dentare realizate și pentru a citi opinia clientelor despre serviciile Dr. Marana!