Fațetele dentare sunt o procedură stomatologică ce pare că a cucerit întreaga lume. Inclusiv pe mulți dintre români i-a convins. Cu toate acestea, pe lângă avantajul evident al unui zâmbet frumos obținut instant, celelalte avantaje ale fațetelor dentare sunt prea puțin discutate. Din acest motiv, ne-am hotărât să dedicăm acest articol celor 6 TOP avantaje ale fațetelor dentare. Puțină lume le știe, însă noi vrem ca voi, cei care urmăriți blogul Dr. Marana, să le știți!

TOP 6 avantaje ale fațetelor dentare

Iată care sunt cele TOP 6 avantaje ale fațetelor dentare:

1. Fațetele dentare arată exact ca dinții naturali

Atunci când vă lăsați zâmbetul pe mâna unui medic dentist bun în București, fațetele dentare vor fi și ele de o calitate extrem de bună. Acest lucru înseamnă că vor arăta exact ca dinții voștri naturali. Acesta nu poate fi decât un avantaj pentru persoanele care optează pentru fațetarea unui singur dinte.

În cazul în care doriți să vă fațetați toți dinții, consultați-vă cu medicul dentist în vederea alegerii unei forme potrivite structurii feței voastre și în vederea alegerii unei culori cât mai naturale. De ce? Pentru a putea să vă bucurați de un zâmbet natural, pe care să nu îl bănuiască nimeni a fi prelucrat.

2. Biocompatibilitatea absolută a fațetelor dentare

Biocompatibilitatea înseamnă compatibilitatea biologică dintre materialul din care sunt realizate fațetele dentare și materialul sensibil din care sunt concepute gingiile. Fațetele dentare prezintă o biocompatibilitate absolută. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că gingiile vor accepta materialele fațetelor dentare fără să provoace iritații, inflamații, sângerări sau alte posibile complicații ce pot apărea în alte proceduri stomatologice.

3. Rezistența în timp a fațetelor dentare

Chiar dacă fațetele dentare oferă posibilitatea reparării aspectului dentar estetic în mod rapid, calitatea de care dau dovadă este una de excepție. Mai ales în cazul unei igiene orale bune, în care sunt folosite apa de gură și ața dentară după periere.

Fațetele dentare nu sunt făcute să reziste o lună sau două. Întreținute așa cum trebuie, acestea pot rezista până la 15 ani pe dinții noștri. Abia apoi vor fi înlocuite cu altele noi.

Mai mult decât atât, datorită materialelor lucioase și bine șlefuite folosite în construcția acestora, fațetele dentare rezistă cu brio și la alimentele bogate în coloranți, cum ar fi cafeaua, vinurile și tutunul.

Diferența dintre dintele natural și fațetele dentare este nivelul de abraziune. Un dinte abraziv va absorbi particule de cafea, ceai, tutun și vinuri în porii săi. Toate acestea se vor transforma în pete. Acest lucru nu se întâmplă în cazul fațetelor dentare, deoarece acestea nu pot avea pori, așa cum au dinții naturali.

4. Fațetele nu necesită devitalizarea dinților

O mulțime de procese stomatologice vechi necesitau devitalizarea dinților în vederea îmbrăcării sau a oferirii unui aspect mai frumos. Ce înseamnă devitalizarea dinților? Adică scoaterea nervului dentar.

Fațetele dentare nu necesită realizarea acestui proces. Deși dinții vor fi piliți pentru ca fațetele să se potrivească așa cum trebuie pe suprafața lor, totuși aceștia își vor păstra nervul. Prin urmare, sănătatea și utilitatea lor rămân integre.

Deși vor apărea restricții alimentare atunci când veți opta pentru aplicarea de fațete dentare, veți putea totuși să vă folosiți dinții fără niciun stress pentru mușcare. Mai ales, nu veți trăi cu frica riscului de a vă pierde dinții, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori atunci când îi devitalizăm.

5. Aspect dentar unitar

În unele cazuri norocoase, pacienții optează pentru fațete dentare doar pentru a ascunde o pată apărută pe unul sau mai mulți dinți.

Totuși, există și pacienți mai puțin norocoși, cu probleme mai grave. Aceștia prezintă o dentiție inegală, cu dinți mai mari sau mai mici, mai apropiați sau mai depărtați. Chiar dacă dantura în sine este sănătoasă, aspectul ei lasă de dorit.

Prin aplicarea fațetelor dentare, se va realiza o unitate dentară. Aceasta va oferi un aspect plăcut de dinți egali în dimensiuni și cu spații intra-dentare egale, dar și o unitate în ceea ce privește culoarea uniformă a dinților.

6. Avantajele fațetelor dentare asupra psihicului, încrederii în sine și anxietății

Un zâmbet frumos are și un impact important asupra psihicului. O persoană care se simte în largul său cu zâmbetul pe care îl are va fi mult mai liberă să zâmbească în orice situație. Va avea încredere mai multă în ea și va fi mai puțin (sau deloc) anxioasă.

Mulți psihologi afirmă faptul că atunci când o persoană se simte cu moralul la pământ, tot ce trebuie să facă este să zâmbească și toată starea de spirit se va schimba instant. Ei bine, cu un zâmbet corect, frumos și egal, acest lucru nu doar că va fi mai ușor de făcut, însă va și funcționa mai bine decât în cazul cuiva căruia nu îi place propriul zâmbet.

Unde pun fațete dentare în București?

Cauți cel mai bun cabinet pentru a pune fațete dentare în București? Cei peste 3000 de clienți complet mulțumiți care au beneficiat de fațete dentare la cabinetul Dr. Marana sunt mândria nooastră cea mai mare! Programează-te și tu, consultația este gratuită, iar tarifele sunt prietenoase!

Ne pasă de zâmbetul tău!