O preconcepție cu care s-a confruntat societatea noastră mult timp până nu demult a fost aceea că aparatul dentar este util sau rentabil doar în cazul copiilor. Cu toate acestea, suntem cât se poate de fericiți și de mândri să vedem că din ce în ce mai mulți pacienți adulți doresc să își corecteze dantura. Cum? Prin purtarea de aparate dentare pentru adulți.

Există foarte multe diferențe între aparatele dentare pentru copii și cele pentru adulți. Articolul de astăzi este destinat prezentării avantajelor pe care le au adulții față de copii în materie de aparate dentare. Haideți, așadar, să descoperim minunata lume a aparatelor dentare pentru adulți! Acestea o să vă redea zâmbetul pe care îl meritați și o să vă facă să zâmbiți, din nou, cu toată gura, așa cum o făceați când erați copii.

Aparate dentare pentru adulți – poziționare

Mulți adulți refuză să poarte aparat dentar din cauza faptului că au slujbe unde un aparat dentar le-ar putea afecta reputația, imaginea sau pur și simplu rolul pe care îl joacă în companie.

Noi suntem de părere că aparatele dentare sunt parte firească a evoluției umane. Totuși, mulți dintre adulți chiar se lasă influențați de această mentalitate.

Adulții au mai mult spațiu în cavitatea bucală decât copiii. De aceea, ei pot opta pentru achiziționarea unui aparat dentar ce va fi amplasat pe partea din spate a dințiolor. Astfel, va fi evitat aspectul culorii metalice pe dinți în partea din față.

Cu toate acestea, trebuie știut faptul că există o mare posibilitate ca un aparat dentar poziționat pe partea din spate a dinților să afecteze dicția. Din acest motiv, nu este recomandat pentru cei ce au funcții de actori, de muzicieni sau de oratori de orice tip. Pe aceștia i-ar putea interesa mai mult aparatele dentare despre care vom vorbi mai jos.

Aparate dentare invizibile confecționate din ceramică

Aparatele dentare sunt cunoscute ca fiind alcătuite din metal. Cele mai multe pe care le veți vedea pe stradă sunt confecționate, într-adevăr, din metal. Ele se văd de la distanță din cauza culorii lor argintii.

Trebuie să știți că există alternative la acestea, cum ar fi aparatele dentare confecționate din ceramică. Aceste aparate dentare sunt aproape invizibile, datorită faptului că ceramica are o culoare foarte asemănătoare culorii naturale a dinților.

Dacă ați mai citit articole pe site-ul nostru, cu siguranță ați văzut că tot din ceramică se confecționează și coroanele dentare EMAX. Acestea, deși sunt mai scumpe, oferă un aspect natural dinților. LA fel este și în cazul aparatelor dentare din ceramică. Deși prețul este ceva mai mare decât al unui aparat dentar metalic, acesta este foarte rezistent. Își duce misiunea la sfârșit într-un mod plin de succes. În plus, abia dacă se vede.

Din acest motiv am spus că cei care au meserii în care au nevoie de o dicție perfectă s-ar putea să îl prefere pe acesta în locul unui aparat dentar amplasat pe spatele dinților. Este discret, frumos și elegant. E alegerea ideală pentru cei ce vor să nu atragă atenția asupra tratamentelor dentare pe care le realizează.

Eliminarea riscului de suprautilizare a dinților, prin așezarea lor proporțională

Atunci când avem probleme de dentiție, în special la adulți, apare o problemă pe care pacienții noștri nu o realizează până când nu este prea târziu: suprautilizarea dinților.

Practic, atunci când un dinte din partea dreaptă, spre exemplu, este strâmb sau mai lung sau mai scurt sau cauzează orice fel de jenă, în mod automat pacientul va mesteca pe partea stângă. În timp, dinții de pe mai puțin afectată de migrarea dinților vor fi suprautilizați, se vor slăbi, se vor fisura. Ei pot chiar cădea, în cazuri mai grave.

Atunci când purtați aparat dentar și aliniați corect dinții înghesuiți ori când rotiți la loc un dinte care a început să facă piruiete în gură, în momentul masticării nu veți mai simți nicio jenă. Veți putea utiliza în mod egal toți dinții, evitând să îi suprautilizați pe unii în favoarea altora.

Eliminarea complexului de inferioritate și ridicarea stimei de sine

Adulții deja au multe aspecte pe care le consideră negative asupra propriei persoane. Aceste aspecte le scad stima de sine. Ei vor dobândi tot felul de complexe de inferioritate.

Cu toate acestea, este dovedit științific faptul că un adult este mult mai afectat psihic de un zâmbet strâmb și nearmonios decât, spre exemplu, de câteva kilograme în plus.

O clinică de stomatologie din afara țării a făcut o reclamă extrem de inteligentă. Au postat o poză cu o familie care zâmbea la cameră. Unuia dintre părinți îi lipseau atât o sprânceană, cât și un dinte. Textul de pe poză scria: ”Suntem convinși că primul lucru pe care l-ai văzut a fost că îi lipsește un dinte. Nici nu ai văzut ca nu are o sprânceană. Programează-te acum la cabinetul nostru stomatologic!”. Și aveau dreptate. Toată lumea observa dintele. Nimeni nu observa sprânceana.

Eliminarea durerilor și disfuncțiilor articulare la nivelul articulației maxilare

Nu în ultimul rând, atunci când mușcătura este incorectă la un adult, vor apărea mai mult ca sigur disfuncționalități și dureri ale articulației maxilare. Articulația maxilară este cea care se asigură ca maxilarul este în contact cu toate celelalte oase ale craniului.

Acestea fiind spuse, suntem convinși că înțelegeți de ce este nu doar important, ci de-a dreptul vital ca această articulație să fie sănătoasă și funcțională. Atunci când dinții nu sunt corect amplasați în gură, această articulație va suferi și ea din cauza lipsei de echilibru, din cauza mestecatului doar pe-o parte și nu numai. Din acest motiv, atunci când optați, ca adult, pentru un aparat dentar, nu o faceți doar ca să vă îndreptați dinții. O faceți pentru a repara și preveni mult mai multe probleme și bătăi de cap.

Hai la o consultație gratuită la Dr. Marana! Vom decide dacă ai nevoie de aparat dentar sau nu! Te poți programa online pe site sau telefonic.

Clinică stomatologică București – Dr. Marana

📍Str. Radu Boiangiu, nr.1, sc. B, ap. 2, București

📞 Programari: 0730 547 000

🌐 Programare online pe site, prin email sau telefonic.