Vrei să afli totul despre procedura de Airflow dentar? Astăzi, produsele alimentare sunt puternic colorate cu coloranți alimentari care pătează dinții. Din acest motiv, produsele de tip cafea, ceai sau tutun sunt nerecomandate de medicii dentiști. De ce? Pentru că accentuează îngălbenirea dinților și carierea lor. Cu toate acestea, pentru acele persoane care obisnuiesc totuși să consume acest tip de produse, este recomandată o igienă orală strictă.

Pătarea dinților nu are doar efect neplăcut estetic, dar și efect negativ asupra sănătății acestora. De fiecare dată când consumați produse de tipul celor menționate mai sus, spălați-vă pe dinți. Mergeți la control stomatologic de cel puțin două ori pe an, în vederea efectuării unei proceduri de curățare profesională.

Airflow dentar – procedură de curățare profesională a dinților

O astfel de procedură este și Airflow-ul dentar. Această procedură este rapidă, eficientă și nedureroasă, care are efecte benefice asupra dinților și a gingiilor. În același timp, se dovedește a fi extrem de eficientă și în cazul persoanelor care poartă lucrări protetice. Mai mult decât atât, această procedură ajută foarte mult persoanele care poartă aparate dentare și care întâmpină dificultăți în curățarea sau igienizarea acestora.

Așadar, Airflow-ul ajută la eliminarea petelor de pe dinți. Un alt efect benefic pe care îl are procesul de Airflow este acela că reușește să reducă sângerările gingivale. Cum? Datorită faptului că stimulează circulația sangvină din gingii. Astfel, le ajută să se vindece mai repede.

Este indicat de către medicii stomatologi din toată lumea ca această procedură să fie repetată la interval de minim trei luni, de la caz la caz. Spre exemplu, o persoană care fumează va trebui să meargă la stomatolog în vederea efectuării acestui proces la fiecare aproximativ 3-4 luni. Un nefumător sau o persoană care nu consumă cafea ori ceaiuri poate merge la fiecare aproximativ 6 luni, în funcție de evoluția sănătății dinților la fiecare persoană în parte.

Airflow dentar Bucuresti - Dr. Marana

Multiplele beneficii ale unui Airflow dentar

Această procedură este folosită și în cazul pacienților care urmează să își pună un aparat dentar definitiv sau o lucrare protetică definitivă, în vederea curățării complete a dinților. Această procedură nu doar că elimină petele dentare, însă și usucă dinții. Astfel poate fi aplicată pacienților chiar înainte de a aplica aparatul dentar, spre deosebire de alte proceduri care au nevoie să fie lăsate să acționeze înainte.

Airflow-ul este varianta cea mai apropiată de periajul profesional. Îl poate înlocui cu succes în cazul în care pacientul nu este deloc confortabil cu senzația de vibrație aplicată pe dinți, cum este în cazul periajului. Desigur, periajul profesional este cu mult mai eficient, înlăturând toată placa bacteriană și depunerile de tartru. Însă, pentru pacienții mai sensibili, airflow-ul este mult mai recomandat. În orice caz, necurățarea dinților într-un fel sau altul este puternic contraindicată pe termen lung.

stomatolog fara durere Bucuresti - Dr. Marana

Dr. Marana – un medic stomatolog din București care înțelege nevoile pacienților

Important când mergeți la dentist este să găsiți pe cineva care înțelege și nevoile pe care le are pacientul, în afara celor strict dentare.

Iată un exemplu: un medic dentist care nu înțelege și nu respectă frica pacientului de freză sau sensibilitatea sa atunci când vine vorba despre aer rece sau cald, poate să repare cu succes dinții acestuia. Însă, va cauza frici și mai mari, ceea ce nu este deloc de dorit. Acel pacient neînțeles va avea o frică perpetuă de dentist.

În schimb, un medic care va face tot ce este posibil pentru atenuarea durerii și disconfortului va transforma acel pacient într-unul mai relaxat. Procedurile stomatologice sunt aceleași, însă diferă modul lor de aplicare. Fiecare pacient trebuie respectat și înțeles.

Din acest motiv, noi ne dorim întotdeauna să ascultăm pacientul înainte de a trece la efectuarea procedurii necesare. Dacă aveți nevoie și de alte informații despre cabinetul stomatologic și de estetică dentară din București Dr. Marana, contactează-ne oricând!

Dr. Marana este un medic stomatolog din București care înțelege nevoile pacienților. Executăm procedurile în mod nedureros și confortabil pentru pacient! Te așteptăm oricând!