Un abces dentar poate fi una dintre cele mai neplăcute experiențe din viața oricărui om. Abcesul dintelui este de fapt o infecție puternică care se dezvoltă la rădăcina dintelui.

Această infecție apare atunci când gingivita și cariile sunt lăsate netratate. Durerea care însoțește abcesul dentar poate fi de intensitate foarte ridicată. De aceea, este bine să știi cum să o potolești până când reușești să ajungi la cabinetul unui medic dentist din București sau din orașul tău.

TOP 3 soluții pentru a scăpa de durerea provocată de un abces dentar

Subliniem faptul că abcesul dentar nu se tratează acasă. Aceste soluții sunt temporare, pentru momentele până când obții programarea la medicul dentist. În niciun caz și sub nicio formă nu te încurajăm să tratezi abcesul dentar acasă. Te rugăm să ai în vedere că această infecție netratată poate deveni fatală, indiferent ce vârstă ai.

Așadar, până când ajungi la medicul stomatolog, poți alina durerea provocată de abcesul dentar astfel:

  • cu un analgezic disponibil în farmacii fără rețetă medicală

Mergi la orice farmacie, spune-i farmacistului că bănuiești că ai un abces dentar și că nu mai poți suporta durerea până când ai programarea la dentist. În acest fel, ți se va oferi un analgezic puternic pe bază de ibuprofen probabil fără să ai nevoie de rețetă medicală. Astfel, vei ține durerea sub control un timp.

  • clătirea gurii cu apă sărată

Pune într-un pahar niște apă călduță (nu rece, nu fierbinte) și adaugă o lingură de sare. Învârte pentru a amesteca. Clătește gura de câteva ori cu acest amestec, fără să înghiți. Te va ajuta atât pentru durere, cât și pentru curățarea gurii.

  • ulei cu usturoi

De ajutor poate fi și masarea locului dureros cu ulei cu usturoi. Dacă nu ai un astfel de ulei gata cumpărat, îl poți prepara chiar tu acasă. Pisează un cățel de usturoi într-o ceșcuță mică de ulei de măsline sau de floarea soarelui. Amestecă puțin pentru a se infuza uleiul. Ia cu degetul puțin din acest amestec și freacă gingia. Usturoiul este un antiinflamator natural și are proprietăți antibacteriene, astfel încât te vei simți mai bine foarte curând.

Acum, este timpul să mergi la medicul dentist pentru a rezolva problema! Programări rapide pentru urgențe la cabinetul stomatologic Dr. Marana din sectorul 1 București.