Ai rămas fără dinți, dintr-un motiv sau altul. Ce e de făcut? Află totul de la Dr. Marana în acest articol!

Ai rămas fără dinți?

Pierderea dinților poate fi o situație stresantă, dar există opțiuni pentru a vă ajuta să vă recuperați funcția orală și aspectul estetic.

Dr. Marana, medic stomatolog, spune că primul pas în tratarea pierderii dinților este să se identifice cauza. Dacă pierderea dinților este cauzată de carii sau parodontită, acestea trebuie tratate înainte de a se lua în considerare orice opțiune de înlocuire a dinților.

Ce e de făcut?

Există mai multe opțiuni pentru înlocuirea dinților, inclusiv:

  1. Puntea dentară. Aceasta este o opțiune comună pentru înlocuirea dinților și implică fixarea unei punti dentare artificiale peste dinții vecinii.
  2. Implantul dentar. Aceasta este o opțiune modernă care implică fixarea unui implant metalic în maxilar, care servește ca bază pentru înlocuirea dinților. Implantul poate fi utilizat pentru a susține o punte dentară sau un dinte artificial individual.
  3. Proteza dentară. Aceasta este o opțiune care implică purtarea unei proteze dentare amovibile care se fixează pe gingii.

Studiu de caz pe un pacient fără dinți

Pacientul nostru, Mihai M., a venit la cabinet prezentând pierderea mai multor dinți din zona frontală și posterioară. După examinarea orală si radiografiile dentare, am descoperit că pierderea dinților era cauzată de o combinație de carii și parodontită. Am tratat cariile și am efectuat o igienizare profesională a gingiilor.

După ce ne-am asigurat că Mihai are o bază orală sănătoasă, am discutat cu el despre opțiunile de înlocuire a dinților. Am recomandat o punte dentară pentru zona frontală si un implant dentar pentru zona posterioară, deoarece aceste proceduri stomatologice ofereau cea mai buna soluție pentru a-i reda funcția orală și aspectul estetic.

Rezultatul? Mihai M. a fost 100% mulțumit de rezultat, dar și de bugetul pe care lucrările l-au implicat.

Este important să înțelegeți că fiecare pacient este unic și, prin urmare, opțiunea de înlocuire a dinților poate varia în funcție de situația individuală. Este important să discutați cu medicul dentist despre opțiunile disponibile și care este cea mai potrivită pentru dvs.

În cazul lui Mihai, am efectuat procedura de înlocuire a dinților în mai multe etape, începând cu tratarea cariilor și parodontitei, apoi cu puntea dentară și în cele din urmă cu implantul dentar. Acest proces a durat câteva luni, dar rezultatul final a fost unul excelent: Mihai a recăpătat funcția orală și aspectul estetic al dinților săi. A putut zâmbi din nou!

Ai rămas fără unul sau mai mulți dinți? Vino la Dr. Marana!

Așadar, pierderea dinților poate fi o situație stresantă. Există însă opțiuni disponibile pentru a vă ajuta să vă recuperați funcția orală și aspectul estetic. Este important să discutați cu medicul dentist despre opțiunile disponibile și să luați o decizie împreună pentru a ajunge la cea mai potrivită soluție pentru dvs.

Eu, dr. Marana, sunt aici pentru voi cu cele mai accesibile prețuri și cele mai avansate tratamente!