Tratamentul de canal este una dintre acele proceduri stomatologice care pare să ne trimită fiori pe șira spinării doar la pronunțarea numelui. Însă nu trebuie să fie așa. De fapt, aceasta este o procedură de rutină. Nici măcar nu implică durere. Află totul despre tratamentul de canal din acest articol marca Dr. Marana!
Întrebări și răspunsuri despre tratamentul de canal
Iată cele mai comune întrebări pe care le primim de la pacienții noștri referitor la tratamentul de canal:
De ce este necesar tratamentul de canal?
Tratamentul de canal sau tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dintelui (interiorul său) se inflamează. Această pulpă conține nervi și vase de sânge care au rolul de a ține dinții vii. Tratamentul de canal presupune curățarea canalelor din dinte pentru a îndepărta infecția (și durerea pe care o resimți).
De ce se inflamează dinții?
Aceasta este o întrebare foarte bună. Cum ajungem în situația de a avea nevoie de tratament de canal? Ei bine, pulpa dentară se inflamează fie din cauza cariilor avansate, netratate la timp, fie din cauza unei traume (lovituri) la nivelul danturii.
Care sunt simptomele unui dinte infectat?
Cum știi dacă dintele tău e inflamat? Dr. Marana, stomatolog în București, îți spune care sunt simptomele unui dinte infectat:
- durere ascuțită și intensă în zona dinților, greu de identificat pe care dinte anume se află,
- durere ascuțită în dinte când muști sau când strângi din dinți,
- durere ce persistă după ce consumi alimente ori băuturi calde ori reci,
- senzație de presiune și durere surdă în dinte,
- gingii inflamate.
Tratamentul endodontic îți salvează dintele?
Tratamentul de canal se desfășoară sub anestezie, fără durere. Da, tratamentul endodontic îți salvează dintele și nu doar atât. Îți salvează și o porție bună de durere. Nu are rost să stai cu durere acasă și să riști o agravare, când la Dr. Marana e atât de simplu să rezolvi problema rapid, accesibil și fără durere!
Tratament abces dentar în București sectorul 1 – Dr. Marana
Voi simți durere după tratamentul de canal?
Este posibil ca în primele 2-3 zile după intervenție să simți ceva ca o jenă la dintele respectiv și la gingia aferentă. Totuși, orice calmant pentru durere te va ajuta să scapi și de această durere. Atât de simplu este un tratament de canal!
Infecția de la dinte se poate duce în întreg corpul?
În general, infecția unui dinte rămâne localizată. Totuși, este posibil ca în unele cazuri să se deplaseze spre osul aflat la terminația rădăcinilor nervoase. De asemenea, este posibil ca, la anumiți pacienți, un dinte infectat netratat să declanșeze o serie de alte boli și inflamații în corp.
În orice caz, chiar dacă momentan nu te mai doare dintele, nu înseamnă că infecția a trecut. Infecția nu se vindecă de la sine. Vino la dentist și nu risca agravarea situației danturii tale!
Ai nevoie de un tratament de canal în București, sectorul 1? Dr. Marana este persoana potrivită pentru a te ajuta rapid și fără durere!